Even voorstellen; uw trainers

Gerard2015   cees   manon   Tim2015   Jensefeb14  

 

Gerard Schouten

4e Dan KSKA

KSKA member

 

 

Cees van Schaaik

3e Dan JKA

KSKA member

 

Manon Schouten

1e Dan JKA

 

Tim van Oorschot

1e Dan KSKA

 

Jense Schouten

1e Dan

Onze Trainers

Goede trainers zijn belangrijk voor het plezier en de ontwikkeling van de karateka's. Karate school Mierlo heeft verschillende trainers die op vrijwillige basis les geven. De senioren op dinsdag (20:00 - 21:30 uur) worden vrijwel altijd getraind door Gerard. Tijdens de lessen op dinsdag (19:00 - 20:00 uur) rouleren Cees en Gerard per niveau. Op donderdag (19:00 - 20:00 uur) geeft Gerard les. Tim, Jense of Luc geven les als een van de vaste lesgevers verhinderd is.

Train de Trainers

De trainers van karateschool Mierlo gaan vrijwel altijd op maandag trainen in Hasselt. Ook gaan zij regelmatig naar karate stages/ seminars om te trainen met topinstructeurs om hun kennis te verbreden en vaardigheden te verbeteren, en zodoende de sport op een kundige manier te kunnen overbrengen. Waar naar gestreefd wordt is kwaliteit.

Karatebond

We zijn aangesloten bij de BKSA. Trainers zijn ook aangesloten bij de KSKA. Voor meer informatie over de BSKA en de KSKA klik hier.

Trainingstijden

 

Waarom karateschool Mierlo?

  • Waarom Dojo Mierlo?
  • Waarom Dojo Mierlo?
 
Wij zijn een niet-commerciële club.
 
Slechts 13 Euro contributie per maand voor de jeugd.
 
Op dinsdag én donderdag les.
 
Les van ervaren instructeurs.
 
6 proeflessen voor 5 Euro op elk gewenst moment.
 
Het gehele jaar mogelijkheid tot aanmelden.

Over ons

Onze Karateschool

Karateschool Mierlo is september 2006 opgericht door Gerard en Manon Schouten. Klik hier voor een artikel uit het Eindhovens Dagblad.

De instructeur of 'Sensei' bij karateschool Mierlo is Gerard Schouten (Yondan - 4e Dan). Hij is in 1979 gestart met karate bij Funakoshi Alkmaar. In Heiloo heeft hij een aantal jaar karateles gegeven. Vanaf 1996 is hij gaan trainen bij karate-do Weng in Geleen en vanaf 2010 traint hij bij de BKSA Honbu dojo in Hasselt (B). Sinds 2006 is hij de zeer enthousiaste instructeur van karateschool Mierlo en hoopt dat zijn studenten net zo veel plezier zullen beleven aan het beoefenen van karate zoals hij dat beleefd.

Onze Stijl

We beoefenen Shotokan Karate volgens de leer van Gichin Funakoshi, aangevuld met de methodieken van Taiji Kase Sensei.

Karate betekent letterlijk lege (Kara) hand (te): het is een manier om je te leren verdedigen zonder wapens. Vuisten, handen, ellebogen, knieën, en voeten worden doeltreffend ingezet om je te verdedigen. Shotokan karate ontwikkelt jouw balans, snelheid, flexibiliteit en kracht. De specifieke trainingstechnieken die we tijdens trainen gebruiken zorgn - naast van de fysieke voordelen van karate - voor zelfvertrouwen, motivatie en zelfrespect.

Onze training

Elke trainingssessie begint met een warming-up. De drie hoofdcomponenten van karate zijn, Kihon, Kumite, en Kata.

Kihon is naam voor de basisprincipes waarmee de karate student timing, kracht, snelheid en focus leert toepassen. Kihon kent verschillende vormen die ztijn bedoeld om uiteindelijk Kumite - een partijtje sparren zonder contact - te leren. Kata’s zijn in het karate gestandaardiseerde sets van verdedigende- en aanvallende bewegingen in alle richtingen, waarmee de karateka zich kan verdedigen tegen één of meerdere virtuele opponenten. 

Kijk hier voor onze trainingstijden.

Onze trainers

Voor beginners

Stageverslagen

Free Joomla templates by L.THEME